2014. május 17., szombat

Aktuális munkáim: hétvégi ház Budapesten

Legutóbbi megkeresésem alkalmával, egy újpesti, tetőtéri lakás megtervezésére kaptam felkérést, amely „a hétvégi ház” szerepét kívánná betölteni, mivel a négytagú  család - apa, anya, gyerekek - egy Pesthez közeli városban él, és az állandó ingázás körülményessé tette életüket. A lakás általánosságban az ő kényelmüket szolgálja, de erősen jellemzőek azonban a társas, baráti összejövetelek is. A tervekbe  - legalábbis egy részébe - most Te is betekinthetsz!

"A lakás hangulatában egyszerre jelenne meg a modern, a természetes, a glamour, vagy akár a vintage stílus jegyei is. Egyik sem túláradóan, egyik sem uralkodóan – bár a fő irányvonal a modernség -, minden csak csipetnyien köszönne vissza, épp csak annyira, hogy megfűszerezze ezzel az otthon stílusát. A lakás különös könnyedségét a hatalmas üvegfelületen beömlő természetes fénynek köszönheti, ezzel válik ez a felület a tér stílusos főszereplőjévé, amit ez a finom eklektika tesz teljessé.

VIZSUart hangulatterv
 
Az előzőekben említett ablakfelületnek köszönhetően ez az enteriőr rengeteg természetes fényt kap, ezért olyan színeket kerestem, amelyek üde, szellős atmoszférát teremtve még tovább fokozzák ezt. A fehér, mint az örök hódító, a megfelelő textúrájában elég intenzív tud lenni ahhoz, hogy egyéniséggel ruházzák fel a kis teret. A szürke eleganciája és tónusai nyugalmasabb alaphangot ütnek meg, komolyságot csempészve a térbe. A barna világosabb vonulata egyfajta nosztalgikus töltetet eredményez. Mielőtt azonban unalmasnak, vagy túláradóan nyugodtnak éreznénk ezt a közeget, a mustársárga és a mélyzöld színekkel és azok árnyalataival pezsdítőbb hatást érhetünk el....."
VIZSUart színterv
 
További képek a tervből.
 
 
 
 
 
Ha tetszett a bejegyzésem, légy állandó olvasóm itt és tarts velem a facebookon - www.facebook.com/vizsuart - is.
 
 
képek  forrásai: www.pinterest.com

 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...